Digitális mosolytervezés – angolul digital smile design (DSD) – segítségével már a kezelés elején képesek vagyunk a várható végeredményt megjeleníteni anélkül, hogy azt a valóságban kiviteleztük volna. A letöredezett, réses vagy elszíneződött fogakból percek alatt az arctípushoz és a lágyrészekhez illő, személyre szabott, gyönyörű fogakat varázsolhatunk a képernyőre. A végső képeket a kezelőorvos és a páciens az egyéni igényeknek megfelelően módosíthatja, ezzel könnyebbé téve az orvos-beteg kommunikációt és hozzájárulva a tökéletes eredményhez. A digitális mosolytervezés Fogszabályozó Centrumunkban bárki számára elérhető.

Digitális mosolytervezés a Dr. Kocsis Fogszabályzó Centrumban

Kiindulási állapot

Digitális mosolytervezés a Dr. Kocsis Fogszabályzó Centrumban

Mosolytervezést követően

A digitális megoldások az élet egyre szélesebb területén teret hódítanak, így van ez a fogorvoslában is. A jól felszerelt esztétikai fogászati rendelőkben a digitális molyostervezés is hozzáférhető.

Digitális mosolytervezés a Dr. Kocsis Fogszabályzó Centrumban
Digitális mosolytervezés - Egényi jellemzők beállítása

Egyéni jellemzők beállítása

Minden páciensünkről a rendelőben tett első látogatása alkalmával fényképsorozatot készítünk. Ezeket a képeket használjuk fel később a kezeléstervezésben valamint a dokumentációban, de ezen képek alapján végezzük a mosolytervezést is. Mosolytervezéskor az elkészült fényképeket betöltjük a számítógépes szoftverbe, majd a program segítségével orvosaink egy előzetes tervet hoznak létre, amely során módosítják a fogak formáját, színét, kiegészítik a hiányzó felszíneket. A világon jelenleg több smile designer program elérhető, mi centrumunkban a Smylist Professional és a Smylist Asthetic Design szoftvereket használjuk.

Különböző mosolytervek készülhetnek pácienseink elképzelésének megfelelően

Különböző mosolytervek készülhetnek pácienseink elképzelésének megfelelően

A második találkozás alkalmával a páciens és az orvos közösen megtekintik az előzőekben elkészült tervet. Amennyiben bármelyik fél módosítani szeretné azt, úgy ezen alkalommal lehetőség van rá. A terv megbeszélését és elfogadását követően kezdődhet el a rendelőben végzett munka. Ebben a fázisban történik meg direkt fogművek esetén a végleges mű elkészítése. Kisebb beavatkozások – például élpótlások, direkt héjak – már ezen találkozás alkalmával elkészülhetnek. Azonban előfordulhat olyan eset, mikor az elváltozás természete vagy kiterjedése miatt egy ülésben nem készülhet el a végső kiegészítés vagy fogpótlás. Ilyen esetben több alkalommal szükséges látogatást tenni a rendelőben.

A digitális mosolytervezés nagy segítséget jelent a mindennapokban. Azon túlmenően, hogy a kezelésvégi állapot könnyebben elképzelhetővé válik a páciensek számára, megkönnyíti a kommunikációt is. Szeretné Ön is látni milyen lesz a mosolya a kezelés végén? Kérjen digitális mosolytervezést már az első találkozáskor!