Mint ahogyan az orvostudomány egyéb ágazata, a fogászat is rengeteget fejlődött az utóbbi időben. A fogszabályozás kimondottan nagy lépéseket tesz meg a digitalizáció felé, így a kezeléstervezés egyre komplexebb és gyorsabb folyamattá válik.

Fogszabályzó Centrumunk a legmagasabb szinten felszerelt digitalizált fogszabályozó rendelő a régióban.

Világszínvonalú eszközparkunkban megtalálható:

  • Planmeca Emerald™ S Oral Scanner
  • CS 9600 az OKOS CBCT
  • Planmeca Creo® C5 fogászati 3D nyomtató
  • Panoráma és teleröntgen

A fogszabályozás területén ma már a lehetőségek egész tárháza áll előttünk ahhoz, hogy pácienseink fogsorát esztétikailag és funkcionálisan is javítsuk. A rendelőnkben rendelkezésre álló világszínvonalú eszközpark lehetővé teszi, hogy Szegeden is a legmodernebb fogszabályozó kezelésben részesüljön.

Planmeca Emerald™ S Oral Scanner 

A digitális lenyomatvétel lényege, hogy hagyományos lenyomatanyag helyett intraorális szkennerrel készül a digitális lenyomat.

A fogazat digitalizált, élethű másolata (virtuális modell) azonnal, a páciens szeme láttára megjelenik a monitoron, ráadásul 3D-ben, színesben.

Planmeca Emerald™ S Oral Scanner
Planmeca Creo® C5 fogászati 3D nyomtató

Planmeca Creo® C5 fogászati 3D nyomtató 

A Planmeca Creo® C5 fogászati 3D nyomtató kifejezetten fogászathoz szükséges anyagok, eszközök elkészítéséhez készült, úgy tervezték, hogy ellenálljon a legforgalmasabb fogászati klinikák vagy laboratóriumok napi terhelésének is. A scanner, nyomtató és a hozzájuk tartozó szoftver hármasának segítségével még precízebb és személyre szabottabb fogszabályozó kezelést tudunk biztosítani pácienseink számára. Az orvosilag jóváhagyott és a nyomtatóra optimalizált anyagok minden alkalommal megbízható, kiváló minőségű eredményeket biztosítanak.

CS 9600 az OKOS CBCT

A Cone Beam CT (CBCT) képalkotó eszköz, amivel már háromdimenziós képet tudunk alkotni a fogak állapotáról, a hagyományos vizsgálattal szemben a technológia előnye még, hogy az általa létrehozott felvételek tiszták és torzulásmentesek.

CBCT fogászat
Panoráma és teleröntgen

Panoráma és teleröntgen

A panoráma röntgen 2 dimenziós képet ad az egész fogsorról, az állcsontokról, valamint az orr-és arcüregről. Segítségével láthatóvá válnak a ki nem bújt fogak, a rejtett, szabad szemmel nem látható fogszuvasodások, valamint a régi fogtömések, koronák esetleges illeszkedési problémái.

A teleröntgen a fogszabályozáshoz, illetve az arc- és állcsont sebészethez elengedhetetlen röntgen típus, amely az arc csontszerkezetét és a lágyszöveteket is megmutatja.