A fogászati beavatkozások, fogszabályozó kezelések előfeltétele a megfelelő szájhigiénia és a gyulladásmentes, egészséges íny. Ezért a fogászati kezelések megkezdése előtt mindenképpen szükséges egy alapos tisztítás, ami a fogak felszínén és az íny alatt lévő fogkő és lepedék eltávolításából, illetve a fogak felszínének polírozásából áll.

Fogkőeltávolítás

A fogkövet csak fogorvosi rendelőben tudja eltávolíttatni, otthoni körülmények között  sajnos erre nincsen lehetőség. A fogkövet rendelőnkben ultrahangos és kézi eszközökkel távolítja el az erre felkészült dentálhigiénikus. 

Polírozás

A polírpasztás fogpolírozás a nehezen elérhető helyeken ad megoldást a fogak professzionális rendelői megtisztításra. A fogak polírozására, tisztítására, szükség van időnként ahhoz, hogy fogaink épségéhez hozzájáruljunk. 

Fogfehérítés

Az elmúlt néhány évben, a fehér fogak iránti igény  a nők és férfiak körében egyaránt  egyre szélesebb körben terjedt el. Manapság rendkívül közkedvelt eljárás a fogfehérítés, hiszen mindenki hófehér, csillogó mosolyt szeretne, olyat, amit a filmeken lát. A kívánt állapot eléréséhez javasoljuk fogorvosi segítség igénybevételét. Lássuk, milyen fogorvosi eljárások állnak rendelkezésre a szép mosoly eléréséhez. 

A dentálhigiénikus által elvégzett, imént felsorolt kezelések tartósságához Ön is nagymértékben hozzájárulhat. Hogyan? Kövesse otthoni szájápolásra vonatkozó javaslatainkat, tanácsainkat!

Otthoni szájápolás

Egy gyönyörű mosoly megszületésének feltétele a teljes megértés Ön és az orvosa között. A fogorvosa csak addig tud tenni Önért, amíg a rendelőjében van, a maradék időben az Ön dolga biztosítani, hogy a kezelés a lehető legsimábban haladjon. A legfontosabb, hogy tartsa tisztán a fogait és az ínyét – akkor is, ha éppen nem áll orvosi kezelés alatt. Ha azonban elkezdték a kezelést, még komolyabb odafigyelést igényel a szájhigiénia megtartása.

Egy fogszabályozó készülék például a szájában a lepedék kialakulásának a forrása lehet. Ha ilyet hord, fontos, hogy egy kis plusz időt fordítson a fogai tisztítására. Használjon speciális fogkefét, fogselymet, fogköztisztító fogkefét, melyekkel könnyebbé teheti a megfelelő szájhigiénia fenntartását.  Ha eltávolítható fogszabályozó készüléke van, ezt tisztíthatja fogkefével, fogkrémmel és speciális tabletták segítségével is. Lentebb pontos útmutatást kap, hogyan tartsa meg a szája, és a szabályozója tisztaságát és egészségességét.

Fontos, hogy a száj higiéniáját fenntartsa a fogorvosi kezelés ideje alatt, és azon kívül is.