Az arcizomzat fejlesztése

Miért fontos a szimmetrikus arc?

Mindenki szeretne vonzó és szép lenni, azonban számos (egyre növekvő számú) dolognak kell megfelelni ahhoz, hogy elnyerjük ezt a ’titulust’.

De mi alapján választjuk ki a szép arcot? E témában számos elmélet létezik, mégis talán a legnépszerűbb az, hogy annál szebbnek találunk egy arcot, minél közelebb áll a teljes szimmetriához. Egy aszimmetrikus arc feltűnik és sokan zavarónak találják.

Milyen fajtái vannak az aszimmetriának?

Az aszimmetriának 2 típusát különböztetjük meg, a statikus és dinamikus aszimmetriát. A statikus aszimmetria észlelhető nyugalmi állapotban is, tehát akkor, ha nem mozgatjuk arcunk izmait. A dinamikus azonban pont akkor válik láthatóvá, ha elmosolyodunk (itt gondolhatunk Harrison Ford elhíresült ferde mosolyára), beszélünk, netalán rágunk valamit.

Mit tehetünk, hogy szimmetrikusabbá tegyünk arcunkat?

Arctorna

Ha arcunk aszimmetriás vonásait szeretnénk orvosolni és nem szeretnénk plasztikai sebészhez fordulni, az egyik legegyszerűbb, nem invazív módszer az arctorna. Érdemes trénerhez fordulni segítségért, mielőtt hozzálátnánk a gyakorlatok elvégzéséhez. Miért? Egy tapasztalt tréner pontosan fel tudja mérni az aszimmetria mértékét, tudja hol, milyen izmok húzódnak és ismeri azokat a gyakorlatokat, amikkel a kívánt eredmény a legrövidebb idő alatt elérhető. A folyamatos kontroll és az eredmények mérése is nagy segítség lehet a szépség felé vezető úton.

 Fogászat

Az arc szimmetriáját nagyban befolyásolja fogazatunk szabályossága is. A fogszabályozás azonban olyan komolyabb, az egész arcot érintő aszimmetriára is megoldást adhat, amellyel az arctorna már nem tud megbirkózni.

A terápia mindig személyre szabott, így a kezelési terv csak egy konzultáció és a megfelelő vizsgálatok elvégzése után ölthet testet, de legyen szó akár egy hétköznapi fogszabályozásról, akár komolyabb, állcsontsebészettel kombinált fogszabályozási folyamatról, fontos a komplex megközelítés, tehát a különböző szakterületek (fogszabályozás, logopédia, arctorna, pszichológus) bevonása a megoldási folyamatba, hogy az minél hatékonyabban, gördülékenyebben és problémamentesen mehessen végbe.

Szeretné Ön is szépnek érezni magát és fontos Önnek az egészsége is? Tegye meg az első lépést a szebb és magabiztosabb Önmaga felé, foglalja le időpontját most!