Fogszabályozó kezelés alatt ritkán szokott előfordulni olyan probléma, mely azonnali beavatkozást igényel. Azonban, ha bármit észlel, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, és mi azt a lehető leggyorsabban orvosoljuk. Ha hosszabb ideig fennáll a sérülés, az veszélyeztetheti a kezelés kimenetelét!

Mi a teendő, ha leesik egy-két tappancs, szúr a drót vagy kidörzsölte az ajkamat a tappancs?

Egy-két tappancs leesése nem jelent problémát, ugyanis ez időben nem hátráltatja a kezelést. Ilyen esetben csak akkor indokolt kérni annak visszaragasztását, ha kellemetlenséget, illetve fájdalmat okoz, valamint ha a gumihúzásba be van vonva az a fog, amelyről leesett a tappancs. Ha három vagy annál több tappancs esett le, kérjük, hívjon bennünket!

Ha szúrja a drót, akkor átmeneti megoldásként viaszból formált golyócskát kell a drót végére szúrni, mely megakadályozza, hogy az ív vége felsértse a nyálkahártyát. Ha ez nem segít, akkor időpont-egyeztetés alapján orvosoljuk a problémát a drót végének lecsípésével. Abban az esetben, ha nem tud azonnal felkeresni bennünket, végső esetben Ön is próbálkozhat a drótvég lecsippentésével.

Ha kidörzsölte az ajkát vagy a nyálkahártyáját a tappancs, akkor ugyancsak a viasz jelenti a megoldást. Ilyenkor a tappancs felszínére kell tapasztani a viaszt oly módon, hogy az védje a száj belső lágy részét.