CA® CLEAR ALIGNER kezelés

CA® CLEAR ALIGNER – a láthatatlan fogszabályozó

Az alignerek olyan kivehető fogszabályozó készülékek, melyek speciális átlátszó fóliákból készülnek, innen ered „láthatatlan fogszabályozó” ragadvány nevük. Az alignerekkel történő fogszabályozás során több mélyhúzott sínt – sorozatot – készítünk, melyeket meghatározott sorrend szerint szükséges viselni. A készülék előnye, hogy szinte láthatatlan, viselése könnyen megszokható, így sem a beszédet sem pedig az esztétikát nem zavarja. Fogszabályzó Centrumunkban a CA® CLEAR ALIGNER-rel történő fogszabályozás is elérhető. A lehető legdiszkrétebb fogszabályozó megoldást keresi? Keresse rendelőnket bizalommal!

Örömmel tudatjuk, hogy Fogszabályzó Centrumunk vezetője, Dr. Kocsis András és fogtechnikai laborunk munkatársa, Csiki Tibor megszerezték a CA® CLEAR ALIGNER készülék orvosi és fogtechnikai képesítését is, így Centrumunk palettája a CA® CLEAR ALIGNER készülékek gyártásával és az ezen készülékekkel történő kezeléssel bővült.

A kezelés menete:

 • Az első találkozás alkalmával röntgenfelvételt, fényképeket és lenyomatot készítünk.
 • Az adatok ismeretében megtörténik a kezelés megtervezése. Speciális mérőeszközökkel meghatározzuk, hány sorozat fóliára lesz szükség a kezelés alatt.
 • Ezt követi a kezelési terv ismertetése és annak részletes, közös megbeszélése.
 • Utolsó fázisként elkészítjük és átadjuk a fogszabályozó készüléket.
 • Rendszeresen kontroll vizsgálatokra hívjuk.
 • Bizonyos esetekben ritkább kontroll is elégséges, mint a rögzített készülékes kezelés esetén, ami nagy előnyt jelenthet azok számára, akik nem tudnak minden hónapban hozzánk ellátogatni.
Digitális mozgatás a mintán

Digitális mozgatás a mintán

A kezelés tervezése

A kezelés tervezése

A készülékről

A síneket jórészt számítógéppel tervezzük meg. Speciális programmal meghatározzuk, mekkora legyen a fogmozgatás. Ebben a fázisban számoljuk ki azt is, hogy hány sorozat fóliát készítsünk a tökéletes eredmény eléréséhez. Miután a méréseket elvégeztük, a mintán létrehozzuk a kívánt mozgatást, majd elkészítjük rá a mélyhúzott sorozatot.

Az eset összetettségétől függően a kezelés néhány sorozattól akár hat-nyolc sorozatot is magába foglalhat. Egy sorozat három fóliából áll: egy puhából, egy közepesből és egy keményből. A különböző keménységű készülékeket egy vagy két hétig kell napi legalább 22 órát viselni. Nagyon fontos a viselési idő betartása, ugyanis ennek hiányában a kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt. Kerüljük a készülékek meleg vízzel történő tisztítását!

CA® CLEAR ALIGNER készülék

CA® CLEAR ALIGNER készülékek előnyei:

 • Viszonylag rövid idő alatt látványos eredmény érhető el vele
 • A készülék Ön által eltávolítható és szájba helyezhető
 • A CA® CLEAR ALIGNER esetében pontosabban megbecsülhető a kezelési idő hossza
 • A kezelés átlagosan 4-8 hónapig tart
 • Kényelmes, láthatatlan
 • Költséghatékony
 • Tökéletes ár-érték arány
 • Bizonyos esetekben ritkább kontroll is elegendő
Állapot a kezelés előtt

Állapot a kezelés előtt

Állapot a kezelés előtt

Állapot a kezelés előtt

Eredmény a kezelést követően

Eredmény a kezelést követően

Eredmény a kezelést követően

Eredmény a kezelést követően

Hátrány:

 • Nem minden eltérés korrekciójára alkalmas
 • Nagyon fontos, hogy csak olyan páciensnek ajánljuk jó szívvel a CA® CLEAR ALIGNER-t, aki valóban elkötelezett a kezelés iránt. Aki a CA® CLEAR ALIGNER-t az előírtnál kevesebb ideig tartja a szájában, az nem számíthat gyors, látványos javulásra. A hangképzést és a beszédet esetleg zavarhatja.

Az aligner készülékek könnyen megszokhatók, néhány nap elteltével jellemzően már nem is zavarják a beszédet, valamint szinte teljességgel láthatatlanok. A Fogszabályzó Centrumunkban a láthatatlan fogszabályozók, mint a CA® CLEAR ALIGNER rendszerrel történő fogszabályozás is elérhető. A lehető legdiszkrétebb fogszabályozó megoldást keresi? Keresse rendelőnket bizalommal!

CA Clear Aligner páciens csomag

CA® CLEAR ALIGNER páciens csomag