Alexa 23 évesen vágott bele a fogszabályozó kezelésébe, elsődlegesen esztétikai okok miatt. Hogyan lett végül fogszabályozós, miért választotta a Dr. Kocsis András Fogszabályzó Centrumot és milyen tapasztalatai voltak a kezeléssel kapcsolatban? Ezekről beszélgettünk vele.

Benke Alexa fogszabályozás testimonial

Miért volt szükséged fogszabályozóra?

Elsősorban az alsó fogsorom torlódása miatt, esztétikailag zavart, amit látok. Hál Istennek egészségügyi problémáim nem voltak a torlódott fogak miatt, de ki tudja, lehet később rosszabbra fordult volna az eset. Soha nem csúfoltak a fogaim miatt, magamtól döntöttem úgy, hogy belevágok a kezelésbe. Párom is a Centrumba járt fogszabályozó kezelésre, ő ajánlotta a csapatot és mivel neki gyönyörű szép fogai lettek, gondoltam, hogy az én fogaim is olyan szépek lehetnek majd.

Benke Alexa fogszabályozás testimonialMennyi idő volt míg rászántad magad a kezelésre?

Mivel magamtól döntöttem a fogszabályozó kezelés mellett, így nem volt mire várnom. Szüleim már gyerekkoromban is szerették volna, hogy legyen fogszabályozóm, de akkor még nem akartam. Cikinek éreztem. Most már kicsit bánom, hogy nem hamarabb kezdtem bele a kezelésbe.

Mik volt az első tapasztalataid a fogszabályozó felkerülését követően?

Késő délután rakták fel a fogszabályozóm, aznap nem is fájt. Furcsálltam is, hogy úgymond semmi változást nem érzek. Persze másnap reggelre már „megérkezett” az a bizonyos kellemetlen érzés, de összességében teljesen elviselhető volt, nem volt semmi probléma. Az első napokban jobban odafigyeltem az étkezésre: főleg pépesebb ételeket ettem és a kenyeret is inkább téptem. Pár nap elteltével már nem okozott problémát az étkezés sem, ettem mindenfélét. Most meg már teljesen okés minden, tudok rendesen almát, főtt kukoricát is enni.

Mennyi ideig tartott a fogszabályozó kezelésed?

Majdnem 8 hónap. Nagyon gyorsan teltek a hónapok, meg is lepődtem amikor azt mondták, hogy ennyi idő elég lesz. A közelgő esküvőm miatt rákérdeztem, hogy mennyi esélyt látnak rá, hogy még a nagy napunk előtt lekerüljön a készülék. Bár semmi bajom nem volt a fogszabályozó viselésével, szerencsémre pont a lagzink előtt pár nappal le is vették.

Mit mondanál azoknak, akik nem mernek vagy félnek belevágni a fogszabályozó kezelésbe?

Visszagondolva azért nem mertem belevágni korábban, mert cikinek éreztem. Pedig tök menő! Nincs vele semmi baj. Mindenkitől dicsérő visszajelzéseket kaptam, senki nem volt, aki azt mondta volna, hogy „ú, de ciki” vagy „ugyan miért kezdtél most bele”. A Centrumban mindenki nagyon kedves, segítőkész és megbízható. Mindig gyorsan kaptam időpontot és úgy gondolom a végeredmény is magáért beszél. A kezelés végeztével azt is megmutatták, hogy miből mi lett, azaz, hogy a 8 hónap alatt milyen eredményeket értünk el. Tehát, aki még mindig hezitál azon, hogy belekezdjen-e a kezelésbe, azoknak üzenem: Minél korábban vágsz bele a fogszabályozásba, annál jobb!