Dr. Tóth Anikó Nóra fogszabályozási kálváriája 12 éves korában kezdődött. Édesapjától erős, de nem túl esztétikus fogakat örökölt, amelyeket szeretett volna mihamarabb rendbehozatni. Az anno SZTK alapon igénybe vett gyermekfogszabályozó kezelés azonban nem lett eredményes és a fogszabályozó levételét követően, közel 9 év elteltével korrigálásra lett szükség. Anikó ezúttal Centrumunkhoz fordult segítségért.

Dr Tóth Anikó interjú

„Nagyon sokáig jártam anno fogszabályozásra és azt hiszem 19 éves lehettem, amikor az egész folyamat befejeződött. Vagy legalábbis azt hittem ennyi volt, de nem: ahogy levették a rögzített készüléket, fogaim szépen lassan elkezdtek visszacsúszni az eredeti állapotaikba, hiába volt belső rögzítőm.” – meséli Anikó. „Rendkívül idegesített az egész, mert kb. 12 éves korom óta szenvedtem a rossz fogaimmal, de amikor fogaim elkezdtek visszamászni eredeti állapotaikba, úgy éreztem az egész eddigi hercehurca felesleges volt.

Dr Tóth Anikó interjúA régi és jelenlegi fogszabályozó kezelés között közel 9 év telt el, de a fogszabályozó kezelés előtt fél évvel Anikót egy másik fogászati probléma is egyre inkább zavarni kezdte: alsó fogsorán egy frontfog esetében teljesen ”lemászott” a fogíny, melyet már nem lehetett meggyógyítani. A fogínybetegség miatt így elkerülhetetlenné vált az érintett fog eltávolítása.

„Úgy döntöttem kihúzatom azt a bizonyos rossz fogat, de akkor már tudtam, hogy egyszer össze is kellene húzni a fogsoromat. Így végül elhatároztam, hogy újra fogszabályozós leszek és megcsináltatom az elmúlt évek alatt visszarendeződött fogsorom. A kollégám felesége ajánlotta a Dr. Kocsis András Fogszabályzó Centrumot és mivel az élet egyébként is úgy hozta, hogy 1,5 évet Szegeden kellett töltenem, így nem volt kérdés kihez forduljak. A weboldalukon talált pozitív vélemények még inkább meggyőztek, hogy jó helyen fognak kezelni.”

A rossz fog eltávolítása után megkezdődött a kezelés: Anikó már az elején úgy érezte, rendkívül professzionális ellátásban részesül, mindenki kedves és rugalmasan kezelik az időpontfoglalásokat. „Sokkal jobb ellátásban részesültem annál, amit 9 évvel ezelőtt tapasztaltam, vagy amikor elkezdődött a fogszabályozós kálváriám. A Centrumon belül tényleg minden, a fogszabályozáshoz kapcsolódó összes szolgáltatás megtalálható. Emlékszem, hogy gyerekként beutalóval kellett ide-oda járkálnom röntgenre, de itt minden egy helyen megtaláltható, még a logopédia is. Például ezt sem mondták korábban, hogy rossz helyen képzem a hangokat és logopédusra lenne szükségem.”

Dr Tóth Anikó interjúAnikó 28 évesen sem bánta meg, hogy újra belekezdett a fogszabályozó kezelésbe, sőt mindenkinek ajánlja, aki szép mosolyt szeretne élete hátralevő részében. Elmondása szerint régen is szeretett fogszabályozós lenni, sosem volt vele problémája. „Régen porcelánom volt, mert hát serdültem és azt akartam, hogy ne látszódjon annyira. Most kifejezetten fémet kértem alulra és felülre, mert nem zavar, hogy látszódik. Úgy alakult, hogy az esküvőn is fogszabályozóval vigyorogtam és most, kismamaként is. Szerintem ez egy olyan ékszer, amely nemhogy elcsúnyítja, inkább megszépíti viselőjét. Abszolút megéri hosszú távon. Kocsis Doktor úrban és csapatában tényleg olyannyira meg lehet bízni, hogy egy percig sem kételkedtem abban, hogy a kezelés vajon sikeres lesz-e vagy megérte-e újra belekezdeni a kezelésbe. Minden egyes ott dolgozó hozzáértő, csapatként dolgoznak együtt, ezt nagyon szeretem. Általában felváltva kezelnek az orvosok és mégis mindig tudják hol tart a kezelés. Imádom, hogy a recepción a nevemet is mindig tudják, bár ezt nem is tudom hogyan csinálják ennyi páciens mellett. Az ember ott úgy érzi tényleg fontos számukra. A rendelőben a koronavírus ideje alatt is megfelelően védekeztek az ott dolgozók, pontosan tartják az időpontokat és rendkívül rugalmasak, mindig segítenek új időpontot keresni, ha mégsem jó a megbeszélt dátum.”