A 26 éves Patrícia felső metszőfogainak csírahiánya miatt érkezett Centrumunkba. Régóta zavarta a metszőfogai mellett lévő rések megléte, ezért úgy határozott hozzánk fordul segítségért. A fogszabályozó szakorvossal közösen a rések megnyitását és implantátumok beültetését választották. A kezelés (2 év 1 hónap) eredménye magáért beszél. Patrícia teljesen új mosolyt kapott, 10 év után újra mer mosolyogni.

24 éves hölgy páciens fogszabályozást követően a felső kismetszők kiegészítése kompozit tömőanyaggal.

38 éves hölgy páciens fogszabályozást követően a felső kismetszők kiegészítése kompozit tömőanyaggal.

19 éves férfi páciens fogszabályozást követően héjak készítése.Jobb oldalon keresztharapás. Héják azért készültek, mert kicsik a fogak, ami elsősorban esztétikai probléma.

Mélyharapás 20 éves férfi páciens. Rögzített készülék, illetve a bal felső kettes fog kiegészítése kompozit tömőanyaggal. 1,5 év kezelés eredménye.

Ha a felső metszők takarják az alsó metszőket, mélyharapásról beszélünk. Oka lehet dentoalveolaris vagy skeletális. Legsúlyosabb formája a fedőharapás, amikor a felső metszők teljesen takarják az alsókat.

Ha a felső metszők takarják az alsó metszőket, mélyharapásról beszélünk. Oka lehet dentoalveolaris vagy skeletális. Legsúlyosabb formája a fedőharapás, amikor a felső metszők teljesen takarják az alsókat.

Fogágybetegség következtében elvándorolt fogak 40 éves hölgy, rögzített készülékkel 1 éves kezelés eredménye.

Számfeletti fog, középvonal eltolódás 18 éves férfi. Szám feletti fog eltávolításra került majd a rés zárása rögzített készülékkel. 1 év kezelés eredménye.

Egy fog keresztharapása, középvonal eltolódás 23 éves férfi. Rögzített készülékkel, 1 éves kezelés eredménye.

Elülső keresztharapás 15 éves fiú páciens, alsó, felső rögzített készülékkel, másfél éves kezelés eredménye.

Torlódás és mélyharapás

Résesség Résesség: Fontos tisztázni az okát. Ok lehet a csontos alap és fogívhossz diszkrepanciaája a csontkínálat javára. Szerepet játszhat a résességben a nyelv mérete, rendellenes helyzete vagy funkciója. Speciális rés a fogazatban a diasthema medianum, amely a középső metszők között helyezkedik el. Ennek oka lehet, számfeletti fog.Másik ok lehet, a megvastagodott ajakfék. Felső középső metszők

Aszimetrikus kismetsző fogak ellátása 24 éves nő páciens a jobb felső kettes, illetve a bal felső kettes foga kompozit tömőanyaggal lett kiegészítve.

Harapási eltérés komplex kezelése 36 éves nő páciensünk fogszabályozó kezelését követően ínyesztétikai beavatkozással, illetve élpótlással tettük harmonikusabbá mosolyát. Parodontológiai beavatkozás: Dr. Hangyási Dávid