Nem jelentkeztem egy ideje, aminek egészen egyszerű oka van: minden rendben megy és semmi érdekes nem történik. Szépen járok havonta dróthúzásra, ami sem most, sem az előző alkalommal nem járt különösebb izgalommal. Nagyjából 10 percet vesz igénybe: régi drót kiszed, újat behúz. Mármint Kocsis doktor. Én meg csak a számat tátom.

A legutóbbi élménybeszámolóm alkalmával említettem, hogy ez után a művelet után napokig úgy éreztem, mintha ki akarna esni a fogsorom, mert annyira feszített. Nos, ezt a következő két alkalommal nem tapasztaltam. Ugyanis nem mindegy ám, hogy milyen drót az, amit aktuálisan éppen betesznek. Vannak a szadidrótok és vannak a jófej drótok. Valami hőkezelt meg nem hőkezelt a tudományosabb neve, de én ugyebár nem értek hozzá. Egyszer, miközben csavargatta meg hajtogatta be a drótot a tappancsok közé Kocsis doktor, elmagyarázta, hogy mi a különbség köztük – valami olyasmi, hogy az egyik hő hatására hajlékonyabb lesz, a másik merev marad. Én viszont már itt elvesztettem a fonalat, tekintve, hogy a bölcsész logikám azt diktálja, hogy a számban általában meleg van. Olyan sokat azért szerintem senki nem tud beszéli, hogy kihűljön. De állítólag ez nem így van. Mindegy, a lényeg, hogy vannak drótok, amiket alkalmazva az ember egyből keresgetheti itt az oldalon, a fogszabályozós ételek menüpont alatt, hogy milyen, rágás nélkül is fogyasztható ételekkel lepje meg magát néhány napig, és vannak olyanok, amiket betéve észre sem veszi az ember, hogy fogszabályozó van a szájában. Na, az elmúlt két hónapban én az utóbbit kaptam.

Igen ám, de a tegnapi dróthúzás után valami nem volt rendben. Reggel járok általában – mert milyen jó is a napot fogászaton kezdeni – és napközben azt éreztem, mintha az alsó fogsorom mozogna egy kicsit. Legalábbis amikor piszkáltam a nyelvemmel (erről még most sem sikerült leszoknom) akkor éreztem egy kis instabilitást. Az esti fogmosáskor azonban alaposabban is megvizsgáltam a kérdést és kiderült, hogy nem a fogaimmal van a baj: a drót mozgott. Ma reggel így felhívtam a Fogszabályzó Centrumot és elmondtam a problémámat. Mondták, hogy menjek be valamikor, amikor ráérek. Nem gondoltam, hogy ezzel a beszélgetéssel akaratlanul is teszt alá fogom vetni a centrumban folyó információ áramlást, pedig így történt. Este ugyanis nevetve fogadott Kocsis doktor asszisztense. “Ha nem mozog, hanem lifeg a drót, az nagy probléma. Azt valóban azonnal el kell látni”. Mint kiderült, nagy sikert aratott ez a szó, amivel leírtam a problémát, így gyakorlatilag már mindenki tudta, mire odaértem, hogy az én drótom lifeg. Na így érje panasz a centrumot, hogy nem tudnak mindent a pácienseikről… A problémát egyébként néhány perc alatt meg is oldották.

Ossza meg ismerőseivel ezt a bejegyzést, ha tetszett Önnek.