1. Merjünk őszintén beszélni félelmeinkről és érzéseinkről családtagjainknak és barátainknak
  A szorongás csökkentésének egyik legjobb ellenszere, ha megosztjuk kételyeinket egy szeretett személlyel. Sokkal könnyebb a megterhelő érzésekkel való megbirkózás és szembenézés, ha őszintén felvállaljuk érzelmeinket.

 2. Alakítsuk ki új napi rutinunkat
  Habár a biztonsági előírások miatt a megszokott mindennapi életünk felborult, mégis tehetünk azért, hogy ismét úgy érezzük, mi irányítjuk életünket. Egy hasznos és tartalmas új napirend kialakításával erősíthetjük biztonságérzetünket és segíthetjük a kontrollérzés megtartását is.

 3. Keressünk számukra örömteli elfoglaltságokat
  Az otthon eltöltött idő hasznosan is eltelhet, ha olyan hobbit vagy kreatív tevékenységet végzünk, amely boldoggá tesz bennünket. Legyen az olvasás, filmnézés, sport vagy bármi egyéb kreatív tevékenység. Szánjon minden nap legalább 1 órát a saját maga szórakoztatására. Tegye fel magának a kérdést: Mi az, amit szívesen csinálnék, ha lenne elég időm rá?

 4. Tervezzünk közös családi programokat
  Merjünk kreatívak lenni és a közös filmnézés mellett egyéb közös tevékenységeket is szervezzünk. Egy közös sütés-főzés, társasjátékozás vagy kreatívkodás rendkívül szórakoztató lehet, és a családon belüli kötelékeket, összetartást is erősítheti.
 5. Tartsuk a kapcsolatot barátainkkal és rokonainkkal
  A világháló térhódításának köszönhetően igen könnyű manapság kommunikálni egymással. Keressenek időt rá, hogy rokonaikkal és barátaikkal is megosszák élményeiket, gondolataikat. Hasonló élmények megosztása csökkenthetik a magányosság érzését és szorongásoldó hatással is bírhat.

 6. Kérjük szakember segítségét, ha szükséges
  Krízishelyzetekben prioritást élvez, hogy megossza aggályait, félelmeit online tanácsadás keretein belül. Fogszabályozással kapcsolatos kérdések esetén konzultáljon szakorvosunkkal online: Online orvosi távkonzultáció

 7. Mozogjunk minden nap
  Végezzen minden nap legalább 30 perc testmozgást a lakásban. Nem szükséges edzőterembe menni ahhoz, hogy fit maradjon. Egy kis extra odafigyeléssel és találékonysággal otthon is sportolhat. Vonja be gyermekeit is a mozgásba. Legyen az a kedvenc, bohókás zenénkre való táncolás a nappaliban vagy egy online edzés végigkövetése, az internet rengeteg beltéri mozgáslehetőséget kínál fel.

 8. Megfelelő vitaminbevitel
  Fogyasszunk elegendő gyümölcsöt és zöldséget és kerüljük a gyorsételeket. Az egészséges és alacsony cukortartalmú ételek javítják közérzetünket és erősítik immunrendszerünket.