Tisztelt Pácienseink!Tájékoztatjuk Önöket, hogy fogászatunk a megszokott nyitvatartás mellett üzemel. Bővebb információ


Fogtechnika

 
Online
Book now
Fogtechnika

A fogszabályozáshoz szükséges összes fogtechnikai munkát helyben, rövid idő alatt garanciával el tudjuk végezni.

A Dr. Kocsis András Fogszabályzó Centrum különlegessége, hogy minden egy helyen megtalálható a komplex ellátáshoz. Minden eszköz és műszer rendelkezésre áll ahhoz, hogy a páciens akár 1 óra múlva hozzájuthasson a saját fogszabályozó készülékéhez.

Fogtechnikusunk, Csiki Tibor 2017 áprilisában elvégezte a Scheu Dental által rendezett Clear Aligner kurzust, Németországban.

Így Centrumunkban Magyarországon az elsők között lett elérhető hivatalosan akkreditált Clear Aligner fogtechnikai labor, melynek köszönhetően felkészült szakmai háttérrel állunk kedves pácienseink rendelkezésére a láthatatlan fogszabályzás területén is.

Fogtechnikai laboratóriumunkban az összes hagyományos fogszabályzó megoldás elérhető, ezenfelül digitális fogtechnikai eljárásokat is alkalmazunk. A vidékről érkezőknek sem kell kétszer utazniuk, ugyanis már aznap, a vizsgálatot és mintavételt követően átvehetik új készüléküket. A sérült fogszabályzókat szintén gyorsan javítjuk, illetve abban az esetben, ha nem javítható az eszköz, akár egy óra alatt készítünk másikat. További tájékoztatásért hívja rendelőnket.

Gyakran ismétlődő kérdések
összes megekintése

Mit tegyek ha a retenciós készülékem vagy kivehető fogszabályzóm eltört, vagy megsérült?

Kérjen miharamabb időpontot! Gyakran új lenyomatot kell vennünk, így a minta alapján a fogtechnikus meg tudja javítani a törést, azonban bizonyos esetekben új fogszabályzót kell készíteni.

Fémallergiás vagyok, mi a teendő fogszabályzás előtt?

A fogszabályozás előtt a fogorvos részletesen kikérdezi a beteget. Ha valakinek fémallergiája van, ma már számos lehetőség van arra, hogy olyan anyagokat használjunk, ami nem vált ki allergiás reakciókat. A legfontosabb, hogy a fogorvos tudjon problémánkról.

Hasznos információk
összes megekintése

Kezelés megtervezése

kezeles-megtervezese

A kezelés megtervezése

Ez a szakasz a legfontosabb momentum a fogszabályozó kezelések során. Ekkor dől el, hogy milyen változásokat hozunk létre az arcon, milyen lesz a mosoly, a benyomás, az esztétikai megítélés. Egyszóval, hogyan javíthatunk az arc esztétikai megítélésén.

Összességében vizsgáljuk a rágó-és mimikai izomzatot, a fogsorok találkozását,a rágást, a fogak helyzetét, az állcsontok egymáshoz való viszonyát. Lemérjük a fogak és ajkak találkozását. Esztétikai analízist végzünk. Minden egyes páciens más- és más, ezért kell elkészíteni az egyénre szabott kezelési tervet. Rengeteg mérési lehetőség áll a rendelkezésünkre, de ezeket nem külön-külön, hanem egy komplex rendszerben végezzük el.

Csak akkor vágunk bele a kezelésbe, ha biztosak vagyunk az elérhető maximális eredményben és hosszútávú stabilitásban. Különböző alternatívákat alkotunk, de azzal a szigorú megkötéssel, hogy kompromisszumot csak akkor kötünk, ha  ez orvosi szempontból is helytálló. Bevonjuk a társszakmák képviselőit is, ha szükséges konzultálunk kezelőorvosával. Ekkor ajánljuk fel a különböző készüléktípusokat, amely a leghatékonyabb a kezelésben. Ezek közül választhat.  A kezeléstervezésben nem készülékekben gondolkozunk, hanem,hogy az Ön számára mi a lehető legjobb megoldás. A készülék, csak eszköz a kezünkben amivel a legoptimálisabban, leggyorsabban,legkényelmesebben kezeljük Önt.

Elsősegélynyújtás

Fogszabályozó kezelés alatt ritkán szokott előfordulni olyan probléma, mely azonnali beavatkozást igényel. Azonban, ha bármit észlel, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, és mi azt a lehető leggyorsabban orvosoljuk. Ha hosszabb ideig fennáll a sérülés, az veszélyeztetheti a kezelés kimenetelét.

Érdekességek
összes megekintése

Az egyiptomiak furcsa módszere a fogak között rés ellen

Már az ókorban is voltak kísérletek a fogak közötti rések megszűntetésére és a tökéletes mosoly kialakítására. Ásatások során fedezték fel, hogy az egyiptomiak a fogakat egy vékony, állati belekből készített zsineggel húzták össze, így próbálták megszűntetni a köztes hézagokat. Hiába, egy a szép mosoly már akkor nagy jelentőséggel bírt.

Már a maják is használtak fogékszert

2500 évvel ezelőtt a Maja civilizációnak komoly ismeretei voltak a fogakról. Fogaikat ugyanis előszeretettel díszítették ékszerekkel, melyhez kezdetleges fúrót használtak. Sőt, fogaikat sokszor speciális alakúra faragták, hogy minél érdekesebb legyen… A kutatók szerint a maják nagyon jól ismerhették a fogakat, hiszen képesek voltak úgy faragni azokat, és úgy beilleszteni az ékszert, hogy felépítésükben nem esett kár.

NASA találmány a fogszabályzóban

Az egyes fogszabályzóknál használt drótban olyan nikkel-titánium található, melyet a NASA fejlesztett ki, és speciális alakmegőrző tulajdonsággal rendelkezik, mely testhő vagy nyomás hatására aktivizálódik.

  • Iratkozzon fel
    Hírlevelünkre!

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Minden jog fenntartva 2015 - Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi tájékoztató
Ugrás a lap tetejére